2009 m. liepos 25 d., šeštadienis

Kopūstų džiovinimo ypatumai arba z**ys diena praėjo :)

Nu ką.. vakarykštė diena prasidėjusi sėkmingai, šiandien iš ryto nieko gero nežadėjo.. Gavau rimtą misiją - sudžiovinti kopūstą.. tiksliau, du. Visą rytą vyko inirtinga kova "arba aš jį, arba jis mane". O, vaikelyti.. Dabar virtuvė ir kambarys atrodo kaip po karo - virtuvėj ant grindų visur mėtosi kopūstai, o kambaryje jie sluoksniais sukrauti ilsisi...
Po dviejų dienų turėtų būt aišku kas laimėjo...

Ir tas kopūstas net ne mano! ..ir tikiuosi, kad kopūsto teisėta savininkė pasiims jį greičiau, nei namo grįš teisėta kambario savininkė.. :P :))

O čia receptas Kaip sudžiovinti kopūstą:
  • kopūstą supjaustom šiaudeliais/juostelėm (šiaip iš patirties sakau, kad geriau ilgesnėm - nors ilgiau džiūsta, bet patogiau su jom elgtis)
  • įkaitinam orkaitę iki 70-80 laipsnių ir pasirenkam funkciją "šildymas iš viršaus + karštas oras" (!!! karštas oras būtinas, kad kopūstas džiūtų, o ne keptų)
  • dedam skardą su plonu sluoksniu išdėliotais kopūstais ir pamaišant/pavartant kaitinam kokias 5-10-15 min (žiūrėkit, kad nepradėtų kepti/svilti viršus)
  • kai kopūsto plonesnieji lapai apvysta (tai jei padaro greičiau nei storesni (logiška...)), dar kelias minutes pakaitinam ir išdėliojam ant laikraščio kambaryje
  • laikom pora dienų kambario temperatūroj, kol iš kopūsto išgaruoja visas vanduo.. :)
Kopūstas labai pradeda skirti drėgmę ir reikia, kad laikraštis ją sugertų.. ir pasiruoškit, kad patalpa KVEPĖS kopūstais kurį laiką.. :)

SR

5 komentarai:

  1. mhm...ir tipo tada sriubon?

    AtsakytiPanaikinti
  2. sriubon, kosen, ar siaip kur... nznau :) cia kopusto savininkes reikia klaust :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kas leido keiktis? :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. ir i sriuba ir i kose skania, arba siaip i puoda, ir nebus bado tuomet tian sanio ledynuose!!!:)

    S.B

    AtsakytiPanaikinti