2012 m. liepos 21 d., šeštadienis

Ute Ehrhardt. Geroms mergaitėms dangus, blogoms- viskas!

Tikriausiai perskaitę "blogo" įrašo pavadinimą, susiėmėt už pilvo ir galvojat, na ką ta mergina čia skaito? Savipagalbos knyga? Tikrai? Na tikrai taip. Savipagalbos knyga! Tiesiog būna tokie gyvenime momentai, kai eisi truputi pavargęs ar nusivylęs ieškoti literatūrinės ekspresijos kokio nors nobelio premijos laureato kūriny.
Savipagalbos knygos, mano nuomone, būna dviejų rūšių. Arba parašytos klausant Nat King Cole dainos "Smile" arba parašytos su intencija pasakyti tau "idiote, ką darai!!!" Pirmoji rūšis man labai nepatinka ir ne dėl to, kad turiu kažką prieš Nat King Cole, bet dėl to, kad man atrodo, neteisinga mintis sakyti, kad yra teisinga šypsotis bosui, kai jis, švelniai tariant, prikakoja tau ant galvos. Nesakau, kad neskaitykit tokių knygų, knygas, bet kokias, reikia gerbt ir mylėt. Tik sakau, neapsigaukit ir nebesileiskit kvailinami.
A...Sugrįžkim prie Ute Ehrhard knygos "Geroms mergaitėms dangus, blogoms viskas". Žinot šį kartą aš nerašysiu ilgos recenzijos ir pasakysiu tiesiai šviesiai- tai labai gera knyga! Tik tiek. Viskas!
Ai pamiršau....
Skaityti: Jei esi moteris.
                                                    Neskaityti: Jei esi vyras.

P.s. truputi gražių citatų iš knygos:

  • Akivaizdu, kad dauguma gerai išauklėtų moterų tvirtai laikosi stereotipo "aš pati nesusitvarkysiu" ir vengia susirungti su kitais, išsiveržti iš nustatytų ribų, mėgautis savo laimėjimais. Jei manai apie save prastai, tai irig yra savotiška pranšystė, kuri būtinai išsipildys.
  • Gerai apsirengęs žmogus daro inteligento įspūdį
  • Šioje vietoje norėčiau dar sykį pakalbėti apie valdžią - sugebėjimą nuspręsti ir veikti, valdžią kaip asmenybės veiksnį, kaip vidinę jėgą, kuri gali turėti įvairiausių išraiškų. Tik tas, kam užtenka drąsos stiprinti savo asmenybę, gali tuėti valdžią ir teigiamai veikti kitus. Tačiau tapti asmenybėmis gali tik tie, kurie gyvenime paiso savęs, savo norų ir poreikių. tie, kurie nuolat dreba dėl to, ką apie juos pagalvoskiti, ką apie juos šneka kaimynai, ar kiti juos mėgsta ar ne, - tokie žmonės niekuomet netaps stirpiomis, pasitikinčiomis asmenybėmis. Tą patį galima pasakyt ir apie žmones, kurie, pavyzdžiui, aprangą ir savo gestikuliaciją stengiasi priderinti prie tam tikros situacijos.
  • Užuot ieškoję savyje užslėptų talentų, žmonės yra linkę dar labiau įtvirtinti neigiamą savęs vertinimą, visai nesvarbu, kad šis neretai laikosi ant netvirtų netinkamo auklėjimo pagrindų.
  • Baigdama norėčiau grįžti prie aprangos. Kuo aukštesnis bato kulnelis, tuo netvirtesnis žingsnis. Kuo siauresnis sijonas, tuo labaiu jis varžo judesius. Nors kai kurie tiki, kad silpnutės kojos moteriai leis pasiekti viską, ko trokšta, vis viena, šis žavingas bejėgiškumas yra ne daugiau negu viena iš savęs ribojimo formų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą